top of page

Services

04. Pleziervaartuigenrecht

JvB Pleziervaartuigenrecht

Pleziervaart (ook: recreatievaart) is het niet bedrijfsmatig of als beroep varen, als ontspanning. De term wordt gebruikt om de tegenstelling aan te geven met beroepsvaart.

Onder de pleziervaart valt alle niet bedrijfsmatige vaart met bijvoorbeeld:

  • een jacht

  • een roeiboot

  • een zeilboot

 

 

Als onderdeel uitmakende van het contractenrecht heeft mr. Van Berkel sedert vele jaren ervaring opgedaan in de particuliere botenpraktijk. De dienstverlening bestaat onder meer uit juridische advisering bij aan- en/of verkoop van pleziervaartuigen in Nederland en/of in Europa voor zowel bouwers als kopers/verkopers van pleziervaartuigen.

 

Het betreft een groeiende praktijk waarvoor specifieke kennis van zowel de nationale als internationale wet- en/of regelgeving is vereist teneinde de vaak grote financiële belangen van de betreffende cliënten optimaal te kunnen behartigen, zoveel mogelijk buiten rechte doch waar nodig in rechte.

 

 26 jaar ervaring  in de rechtsgang

Neem contact op 

Heeft u juridisch advies nodig op het terrein van pleziervaartuigenrecht dan kunt u JvB Legal & Letsel daarover telefonisch benaderen en/of het digitaal contactformulier invullen en verzenden en na ontvangst zal mr. Van Berkel vrijblijvend contact met u opnemen.     

bottom of page